Pages

woensdag 9 november 2011

Recept hartige taart.

Hey allemaal,


Vanochtend ging ik een frans appeltaartje (die uit de vriezer kwam) in de oven stoppen voor bij de koffie.
Ik zag dat we nog bladerdeeg hadden liggen, en dat we ook nog wel ham en kaas in de koelkast hadden!
Dus.. ben ik gelijk wat lekkers voor bij het middageten gaan maken :-)
Speciaal, makkelijk, compleet, lekker en gezond een hartige taart voor elk moment. 
Voor bij de borrel, ontbijt, lunch of diner een hartige taart kan altijd :)


Hieronder het recept voor dit hartige taartje.


Ingrediënten:
- 1 ei
- 1 pakje bladerdeeg 
- 1 zakje geraspte kaas
- 1 pakje ham (voor op brood)
- provencaalse kruiden


Bereidingswijze:


Bedek de bodem van een taartvorm met bakpapier. 
Als je dat gedaan hebt, bedek je de zijkant (niet tot helemaal bovenaan de rand,maar tot de helft) en bodem van de taartvorm met bladerdeeg.
Daarna bedek je de bodem van bladerdeeg met plakjes ham, en daarbovenop strooi je de kaas.
Maak een mengsel van ei met kruiden, en giet dat over de kaas heen.
Rol de rand van het bladerdeeg naar beneden en het hartige taartje is klaar om in de over te gaan!


Over de oven gesproken..
Hij moet eerst voorverwarmd worden op 225 graden. Als dat gebeurd is moet de hartige taart 20 minuten in de oven.
Als het bladerdeeg een mooi bruin kleurtje heeft is hij klaar.


Eetsmakelijk!!


Op de site: www.smulweb.nl staan trouwens nog meer recepten voor hartige taart. 
En natuurlijk nog veel meer andere té lekkere recepten! 
Dus... als je je een keer verveeld, ga daar eens op kijken, en laat je handen wapperen :)


Liefs...







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen